Hands On - Massage & Friskvård
RSS

Senaste inläggen

Guidad meditation
Nu är det snart jul!
Meditationscirkeln är fulltecknad!
Meditationscirkel
Nu var det länge sen...
drivs av

Min blogg

Det helande ljuset

Det är så fascinerande, så intressant och spännande att jobba med laserterapi.

Laserterapi, lågfrekvent laser, medicinsk laser – kärt barn har många namn, men det spelar ingen roll vad man kallar det för effekten blir densamma.

När jag hade masserat i ett par år insåg jag att det skulle vara bra att ha ett komplement, och medicinsk laser var det som fångade mitt intresse. Jag gick en utbildning i Stockholm och köpte en maskin. I ungefär tolv år nu har jag jobbat med lasern och upphör aldrig att förvånas över resultatet. Vad den åstadkommer med tanke på att det ju “bara” är ljus. Rent, riktat ljus som tränger in i cellerna och sätter igång en massa naturliga processer. Inga biverkningar, det gör inte ont, inget hemskt kan hända – jag brukar säga att det värsta som kan hända är att det inte händer nåt – men ungefär 90% upplever förbättringar och ofta blir man helt bra från smärttillstånd och inflammationer av olika slag.

Det är en sådan sympatisk behandlingsmetod, och jag gillar tanken på att det är ljuset som helar. Förresten, en biverkning finns det: Man blir väldigt trött och avslappnad, men det är ju inte så hemskt och oftast precis vad som behövs för att undelätta läkning. I vila och stillhet får kroppen en chans att läka sig.

I Sverige är ju det här med alternativ som inte innefattar piller ett no-no, vilket innebär att en läkare som behandlar med laser i egenskap av läkare kan förlora sin legitimation, medan man i till exempel USA har godkänt lasern som behandlingsform för smärtlindring och mot artros m.m.

Dagens laserkund hade svårt att tro mig när jag berättade det. Han kunde inte förstå varför inte alla går på laserbehandling istället för att äta en massa smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Hans hälsena har blivit i stort sett bra efter endast två behandlingar och han ser med förnyad optimism fram emot Stockholm maraton i maj.


1 kommentar på Det helande ljuset:

Kommentarer RSS
Hodel on den 24 januari 2019 05:16
I have read so many articles or reviews on the topic of the blogger lovers except this post is genuinely a good piece of writing, keep it up.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint